Beelden

Het neerzetten, of het maken van een driedimensionaal beeld, een installatie of het vastleggen ervan door middel van een foto; ik noem het allemaal beelden. Zij geven ‘het moment’ aan, en niet méér dan dat moment. Vaak heeft dit te maken met gevoelens die diep in mij zitten, die mij bezighouden en innerlijk raken.

Beelden; ik vind ze door om mij heen te kijken. Het ligt letterlijk soms voor het oprapen, zet het op een sokkel, of plaats het in en andere context. Zo ontstaan vele beelden.

Ik probeer de kijker te verrassen, te laten ontwaken uit zijn dagelijkse ‘wandel’. Het oproepen van een emotie, verwondering, een kleine glimlach, of alleen maar het even stilstaan bij.

Boten

Boten zijn om op weg te gaan, te vervoeren. Het is nog niet zolang geleden dat de boot het belangrijkste middel was om de wereld te ontdekken. De lading was belangrijk. Voedsel voor onderweg, ruilmiddel voor in den vreemde, of handelswaar.

Dat ik juist voor dit thema heb gekozen, om mijn ‘lading te verpakken’, komt vast voort uit mijn vele reizen in Indonesië. Daar is de boot nog altijd een belangrijk middel om te voorzien in levensonderhoud